(035) 603 7979

nl

en

Experts

Muriel Schrikkema – Mrs. Feedforward

Muriel is er van overtuigd dat iedereen in staat is om meer te bereiken door het beter benutten van de eigen en elkaars kwaliteiten. Ze is een expert in het creëren van een positieve, open- en actiegerichte cultuur, waarin diverse kwaliteiten worden geïncludeerd en benut. Ze is een veelgevraagd expert rond feedforward (ontwikkelgesprekken), inclusie, teamontwikkeling, High Performance Leiderschap en samenwerken.

Lees verder

Marco Schreurs – HPO expert

Voor Marco gaat er niets boven het bouwen aan High Performance Teams en Organisaties. Zijn kracht zit in het combineren van bewezen inzichten met inspirerende voorbeelden. Marco is verantwoordelijk voor o.a. de HPO-diagnose en de feedforward analyse™. Marco schreef de bestsellers Animal Firm en Een High Performance Organisatie … Wat is dat?

Lees verder

Esther Mollema – Mrs. Mindbugs

Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze is een expert en auteur over hoe diversiteit tot stand kan worden gebracht voor betere financiële en strategische resultaten. Als veelgevraagd spreker en trainer deelt Esther haar inzichten in succesvol ondernemen, High Performance Organisaties (HPO) en Inclusie & Diversiteit.

Lees verder

Direction Europe BV

Havenstraat 39
1211 KG Hilversum
Telefoon 035 – 603 7979
E-mail: info@dir.nl
Bankrekening: NL31 FVLB 0699 0131 78

Programma's op ieder niveau

Open programma’s (klassikaal en online)

Naast veel maatwerk trainingen en HPO, mindbugs en feedforward workshops die wij (vrijgesteld van btw) voor veel profit, non-profit en overheidsorganisaties verzorgen, organiseren wij ook enkele reguliere trainingen (open inschrijving). Individuele trainingen die direct bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het succes van je team / organisatie.

Lees verder

De meetlat van Direction

Lees verder

Maatwerk programma’s

We zijn al meer dan 20 jaar een A-merk op het gebied van high performance leiderschap, feedforward (ontwikkelgesprek), teamontwikkeling en diversiteit & inclusie. De doelen van jezelf, je team of organisatie vormen de basis. We helpen organisaties bij het krijgen van inzicht en dat te vertalen naar resultaat. We denken graag met je mee, ontwerpen interventies en helpen je het gewenste resultaat te realiseren.

lees verder

Artikelen

Aan de slag met teamcoaching: bouw een sterk en samenwerkend team!

Aan de slag met teamcoaching betekent investeren in de groei en samenwerking van je team. Of je nu als teamleider of manager op zoek bent naar manieren om je team beter te laten presteren, of je team wil begeleiden bij het verbeteren van hun onderlinge communicatie, teamcoaching is een bewezen aanpak. Door middel van onze wetenschappelijk onderbouwde methoden, zoals de feedforward analyse™, helpen wij teams om sterker samen te werken en hun volledige potentieel te benutten.

Vanuit ons onderzoek naar High Performance Organisaties (HPO) en High Performance Teams weten we wat teams nodig hebben om te excelleren. In deze tekst lees je wat een teamcoach voor jouw team kan betekenen, wanneer teamcoaching effectief is en hoe wij jou kunnen helpen aan de slag te gaan met teamcoaching.

“Het heeft ons de tools gegeven om op een positieve manier met elkaar te communiceren, wat onze samenwerking ten goede komt.”
Daniëlle Bimmel, Afdeling communicatie – Hecht

Wat is teamcoaching?

Teamcoaching is een proces waarbij een teamcoach teams ondersteunt om effectiever samen te werken, conflicten op te lossen en duidelijke doelen te stellen. Het is een middel om te zorgen dat teams beter presteren en tegelijkertijd meer voldoening halen uit hun samenwerking. Een teamcoach richt zich op het versterken van de teamdynamiek en helpt teams om hun sterke punten optimaal in te zetten.

Met de juiste teamcoaching kan je team niet alleen beter presteren, maar ook een hechtere band ontwikkelen, wat resulteert in een meer motiverende en productieve werkomgeving.

Wat doet een teamcoach?

Een teamcoach begeleidt het team door observatie en analyse van de groepsdynamiek. De teamcoach helpt bij het ontdekken van sterktes, het identificeren van obstakels en het stimuleren van een constructieve manier van samenwerken. Dit proces is essentieel om teams naar een hoger niveau te tillen, vooral wanneer er sprake is van conflicten of inefficiënte communicatie.

Een teamcoach zorgt ervoor dat teamleden open en eerlijk met elkaar kunnen communiceren, zodat onderlinge relaties verbeteren en gezamenlijke doelen helder worden. Dit maakt een teamcoach onmisbaar wanneer een organisatie wil werken aan duurzame teamontwikkeling en groei.

Aan de slag met teamcoaching: wanneer is teamcoaching zinvol?

Teamcoaching kan een grote impact hebben op de prestaties van een team, maar wanneer is het echt nodig? Teamcoaching is vooral zinvol in situaties waarin:

  • Teams te maken hebben met onderlinge spanningen of conflicten.
  • Er een duidelijke behoefte is aan betere communicatie en samenwerking.
  • Het team niet in staat is om gestelde doelen te bereiken.
  • Het team zich bevindt in een veranderproces, zoals een reorganisatie.
  • Teams vastlopen in hun ontwikkeling en niet weten hoe ze verder kunnen groeien.

Door onze ervaring met High Performance Teams weten we dat de sleutel tot succes ligt in het voortdurend ontwikkelen van een cultuur van vertrouwen, openheid en duidelijke communicatie. Teamcoaching biedt hiervoor de juiste handvatten.

“Wat hebben jullie in beweging gezet! Prima stap om naar elkaar toe te groeien: persoonlijke levensverhalen, inzicht in patronen en toegankelijkheid naar elkaar (loslaten agenda’s).”
Arnold Colijn – Resourcemanager Networks SLNWS

Hoe werkt teamcoaching?

Bij teamcoaching staan de volgende elementen centraal:

  • De fase van het team: Ieder team doorloopt verschillende fases van ontwikkeling. Onze teamcoach analyseert waar het team zich bevindt en wat nodig is om naar de volgende fase te groeien.
  • De kwaliteiten van de teamleden: Welke sterke punten heeft ieder teamlid en hoe vullen deze elkaar aan? Succesvolle teams zijn divers en benutten elkaars kwaliteiten.
  • De mindset van het team: Een belangrijk aspect van teamcoaching is het herkennen en ontwikkelen van een groei mindset in plaats van een fixed mindset. Een fixed mindset houdt in dat teamleden geloven dat hun capaciteiten vaststaan en dat verandering moeilijk is. Een groei mindset daarentegen gaat ervan uit dat mensen kunnen leren en zich continu kunnen ontwikkelen. Tijdens teamcoaching stimuleren we medewerkers om vanuit een groei mindset elke dag een betere versie van zichzelf te worden.
  • De missie en doelen van het team: Zijn de doelstellingen van het team duidelijk? En is iedereen betrokken bij het behalen van deze doelen? Een teamcoach helpt om heldere afspraken te maken en een gezamenlijke missie te formuleren.

De kern van onze aanpak ligt in het versterken van de samenwerking binnen het team. Wanneer de onderlinge relaties goed zijn, kan een team veel makkelijker omgaan met uitdagingen en veranderingen. Teamcoaching zorgt ervoor dat een team blijft groeien en continu verbetert.

Jouw rol als teamleider of manager in teamcoaching

Als teamleider of manager heb je een cruciale rol in het succes van het teamcoaching proces. Hoewel een teamcoach richting geeft en begeleiding biedt, ben jij degene die ervoor zorgt dat de veranderingen daadwerkelijk worden doorgevoerd en geborgd blijven in de dagelijkse praktijk.

Onze aanpak van teamcoaching geeft je als leider de tools om je team effectiever aan te sturen. Je leert hoe je je teamleden kunt ondersteunen en hoe je een omgeving creëert waarin iedereen optimaal kan presteren. Dit betekent niet alleen sturing geven, maar ook luisteren naar de behoeften van je team en hen de ruimte geven om te groeien.

“Met behulp van feedforward kan je je team versterken en vooruitgaan. Het is een middel om een beeld te krijgen van jezelf en je team. Dat beeld kan je benutten voor je persoonlijke ontwikkeling en die van je team.”
Roel Kramer – Algemeen Directeur Sociaal – Gemeente Maastricht

Hoe wij jou kunnen helpen met teamcoaching

Aan de slag met teamcoaching: bouw een sterk en samenwerkend team!

Bij onze organisatie combineren we teamcoaching met wetenschappelijke inzichten uit ons onderzoek naar High Performance Teams. Dit stelt ons in staat om teams niet alleen te helpen bij het oplossen van problemen, maar ook om hen te begeleiden naar langdurig succes. Met behulp van methoden zoals de feedforward analyse™ richten we ons op het versterken van wat al goed gaat en het benutten van de sterke punten van ieder teamlid.

Onze teamcoaches, zoals Muriel Schrikkema, hebben jarenlange ervaring in het coachen van teams in uiteenlopende sectoren. We werken samen met jou om de doelen van jouw team helder te krijgen en de juiste stappen te zetten om deze te bereiken. Het resultaat? Teams die niet alleen beter presteren, maar ook meer voldoening halen uit hun samenwerking.

Wil je weten hoe teamcoaching jouw team kan helpen om naar het volgende niveau te groeien? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij je kunnen helpen aan de slag te gaan met teamcoaching.

Verder ontwikkelen...

Maatwerk trainingen
1-daagse teamontwikkeling - Effectiever samenwerken met resultaat1-daagse teamontwikkeling: Effectiever samenwerken met resultaat
Teamontwikkeling: patronen doorbreken en beter profilerenBouw een succesvol team!
Download hier Animal Firm in PDF!HPO Animal Firm (management) Team Workshop
Cases